Online video, onmisbaar in elke hedendaagse bedrijfsstrategie

Enkele jaren geleden waren we er al van overtuigd dat online video steeds belangrijker gaat worden in de totale marketing- /bedrijfsstrategie. Beeldvang heeft toen mede door de toenemende vraag www.filmbeeld.com in het leven geroepen om klanten te voorzien van een laagdrempelige manier om video’s te laten produceren en toe te passen in hun marketing strategie. Nu in 2020 is het nog steeds booming en deze trend zal voorlopig gestaag doorzetten. Mede door het toenemende gebruik van video op social media en de wijze waarop mensen video bekijken; namelijk steeds meer op hun mobiele telefoon..

 

Lang leve de mobiele telefoon!

Volgens eMarketeer gebruikt een kwart van de wereldbevolking hun mobiele telefoon voor het bekijken van tv-series, films of vlogs via platformen als Youtube en Netflix. Dit is bijna een verdubbeling ten opzichte van 2014. Het bedrijf verwacht dat in 2021 dit aantal is gestegen naar 2.33 miljard consumenten.

Websites gebruiken steeds vaker een videosfeer banner om hun verhaal/visie tot uiting te brengen. Dit is mogelijk gezien we tegenwoordig beschikken over steeds snellere internetverbindingen. Ook in facebook kun je tegenwoordig een video banner toevoegen.

Less is more in 2020

Het is wel belangrijk in 2020 om effecten en truckjes die online video’s opleuken ondergeschikt te maken aan de content. Fancy shots raken een beetje uit de gratie. Mensen kijken er doorheen. Less is more in 2020. De content wordt ook in online video steeds belangrijker! “Relevantie is het sleutelwoord!”. De beloning hiervoor is dat de video’s beter gevonden gaan worden.

Van vierkant tot verticaal

Op social media gaan we steeds meer de vierkante en verticale video’s zien omdat mobile first steeds meer doorzet. Hierbij zie je ook vaak ondertitelingen bij video’s en wordt er steeds meer educatieve content aangeboden in de vorm van; tutorials, E-learning of trainingen via Instagram stories.

Videoproductie nodig? Groot of klein voor je website of social?
Beeldvang is de partij voor jou. We helpen je graag verder!

Let’s do it Native

Vergeet vooral niet op elk platform de video te uploaden. O.a. Facebook, LinkedIn en Twitter geven prioriteit aan native video! Ze willen de bezoeker zolang mogelijk vasthouden op hun eigen platform en dit werkt niet als je de video linkt naar youtube (of een ander extern kanaal). Je zult een veel groter bereik hebben met je video door het native te doen.

Echte content

Mensen willen steeds meer oprechte en echte content. Daarom zullen livestreams en live video ook toenemen. Inmiddels zijn Insta Stories de belangrijkste content op Instagram. Minder truckjes/effecten en meer echte content dus!

Tik Tok, jij bent aan zet!

De opkomende socialmedia app TikTok (die zijn oorsprong vindt in China) is helemaal gericht op korte video content in combinatie met muziek. Heb je tieners als doelgroep dan moet je hier zeker iets mee gaan doen! Zelfs merken als Bol.com, Voetbalclub Ajax, De Efteling en het Rode Kruis experimenteren al op dit platform met leuke filmpjes. Hierover later meer in een blog over de social media app TikTok!

 

Ons merkwerk

Thumbnail-workshop-web
Creatieve Workshop
Beeldvang Merkatelier

Verhoeven Int THUMB kopiëren
Verhoeven International | Positionering, Huisstijl en Website
Merkcommunicatie| Merkontwerp| Merkstrategie

Thumbnail_Regiodeal-web
Regiodeal - Samenwerking Midden Limburg (SML)
Merkcommunicatie| Merkontwerp| Merkstrategie

Hadshoof website THUMB kopiëren
Hadshoof | Huisstijl & Website
Merkontwerp

Takeuchi THUMB
Takeuchi | Positionering & communicatiemiddelen
Merkcommunicatie| Merkontwerp| Merkstrategie

Vlassak Vacature THUMB
Vlassak - Employer Branding en Website
Merkstrategie| Merkcommunicatie| Merkontwerp

Deze website maakt gebruik van cookies voor functionaliteit en analyse. Lees de privacy-policy voor meer info.