10 redenen waarom wij voor WordPress kiezen

Geplaatst op 8 augustus 2022

WordPress wordt steeds meer gebruikt als CMS (content management systeem). Jaren terug vooral als blog, maar inmiddels heeft WordPress zich ontwikkeld tot het grootste open-source CMS ter wereld. Wij werken graag met WordPress, onderstaand 10 redenen waarom wij voor WordPress kiezen.

1. WordPress is gratis

Ten eerste, de software is open source en gratis te downloaden. Echter, een goede hosting en het inhuren van partij die de website professioneel ontwerpt en ontwikkeld kost wel geld.

2. WordPress community

Er is ontzettend veel gratis informatie en lesmateriaal beschikbaar over WordPress en er is een uitgebreide gebruikers-community voor het oplossen van problemen en het stellen van vragen omtrent WordPress. Zo is er bijna voor ieder probleem wel een oplossing te vinden en daar worden wij erg blij van!

3. Open source CMS

WordPress is open source software. Open source betekent openbaar, dus iedereen kan mee ontwikkelen aan deze software en wordt hierdoor voortdurend verbeterd en vernieuwd. Dit, en de alsmaar toenemende functionaliteiten zijn in onze ogen de grootste kracht van WordPress.

4. WordPress is ideaal voor maatwerk

WordPress is geschikt om maatwerk mee te ontwikkelen. Of je maatwerk nodig hebt hangt af van het ontwerp en de functionaliteiten van de website, of het thema dat je momenteel gebruikt. Voor ieder thema zijn met PHP, HTML en CSS nieuwe templates te ontwikkelen en eventueel volledig op maat te stylen. Daarnaast zijn er maatwerk koppelingen mogelijk door middel van een API om zo allerlei externe data in te laden.
In veel websites en webshops die wij opleveren vind je een child-thema dat aangepast is naar de wensen van de klant. Deze zijn geoptimaliseerd voor zoekmachines, gebruiksvriendelijkheid en snelheid. Het maatwerk dat je hierin terug kunt vinden zijn speciale pagina-templates, styling op maat of een compleet webdesign op maat.

5. WordPress is gebruiksvriendelijk

WordPress is een gebruiksvriendelijk CMS. Via het dashboard kun je berichten en pagina’s eenvoudig aanmaken en aanpassen. Middels onze WordPress-cursus leren we klanten in enkele uren de basis van WordPress kennen. Ze kunnen dan vervolgens zelf teksten aanpassen, pagina’s en berichten aanmaken, media en één of meerdere menu’s beheren.

6. WordPress is inzetbaar voor meerdere type websites

Zoals eerder aangeven was WordPress oorspronkelijk een blogplatform. Maar door de jaren heen zijn hier door nieuwe releases drastische veranderingen in doorgevoerd. De lijst van type websites die je met WordPress kan maken is inmiddels erg groot, denk aan blogs, zakelijk websites, portfolio’s, forums, webshops, membership websites, eLearning websites, gallery’s, vacature websites, non-profit websites, en nog veel meer.

7. WordPress websites zijn snel

WordPress websites zijn in de basis snel. Dat wil niet zeggen dat iedere WordPress website dat dan ook is. Dit is namelijk afhankelijk van meerdere factoren. Wij beschikken over de kennis om jouw website te optimaliseren. Een paar tips hierin zijn:

  • Investeer in goede hosting
  • Maak gebruik van zo min mogelijk plugin’s
  • Installeer een goede cache plugin
  • Zorg voor een geoptimaliseerd thema zonder overbodige luxe

8. WordPress website zijn goed vindbaar

WordPress scoort over het algemeen goed in zoekmachines. Het CMS is zo ingericht dat titels, pagina’s en berichten goed vindbaar zijn. Daarnaast biedt WordPress een goede plugin voor het verbeteren van de Google vindbaarheid, namelijk Yoast SEO plugin. Binnen deze plugin kun je zelf allemaal extra instellingen doen om nog beter vindbaar te worden.

9. WordPress websites zijn veilig

WordPress websites worden toch het vaakst gehackt? Dat kan kloppen, maar dat wil niet meteen zeggen dat ze onveilig zijn. Het ligt gelukkig iets genuanceerder. Iets dat vaak gebruikt wordt is aantrekkelijker om te hacken. Waarom zou een hacker een systeem hacken dat op maat voor jou gemaakt is of dat wereldwijd misschien een x-aantal keer gebruikt wordt? De willekeur van een hacker bepaalt of je gehackt wordt of niet. Er zijn enkele belangrijke maatregelen die je zelf kan treffen en grote invloed hebben op de veiligheid van jouw website:

  • Kwalitatieve hosting: een goede hostingprovider vangt het grootste deel van de hackpogingen al af op serverniveau, waardoor deze jouw website nooit zullen bereiken.
  • Alles zo goed mogelijk up to date houden: De meeste hackes die succesvol zijn komen doordat de updates van plugin’s of de WordPress core niet bijgehouden zijn. Hierdoor komen kwetsbaarheden vrij in de website.
  • Beveiligings plugin: Mocht je het allemaal niet vertrouwen dat kun je overwegen om Wordfence te installeren, deze blokkeert veel hackpogingen. Installeer daarnaast in ieder geval Limit Login Attempts om na een x-aantal inlogpogingen een ip-adres te blokkeren. Zodoende kun je met een gerust hart gebruik maken van jouw website.

10. WordPress is populair

Last, but not least. WordPress is enorm populair. Meer dan 30% van alle websites in de wereld draait op WordPress, en dit neemt alleen maar toe. Dan moet er wel iets goed aan zijn, toch?

Tot slot
Maar is WordPress ook geschikt voor jouw website? Het is belangrijk om eerst goed na te denken over het doel van jouw website en de bijhorende functionaliteiten die de website moet bevatten. Soms adviseren we ook om juist geen WordPress, maar een ‘gesloten’ CMS te gebruiken. Het kan namelijk zijn dat een website te complex is, of een specifieke koppeling nodig heeft, en hierdoor minder geschikt is voor WordPress.

Desalniettemin zijn wij, Buro Beeldvang, erg enthousiast over WordPress. En wij willen dit enthousiasme graag overdragen naar onze klanten.

Interesse in een WordPress website?
Buro Beeldvang wil graag helpen bij het ontwerpen en / of ontwikkelen van deze website, afgestemd op jouw wensen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Meer weten over dit bericht?

Hans vertelt er graag meer over. Neem contact op via hans@beeldvang.nl of bel +31(0)495 54 48 93.

Deze website maakt gebruik van cookies voor functionaliteit en analyse. Lees de privacy-policy voor meer info.