Skip to main content

De snel groeiende kracht van video! Onmisbaar onderdeel van de communicatiestrategie.

Door: 15 december 2016februari 26th, 2020Algemeen, Technews

Video vergroot bereik, aandacht en beleving!
Het gebruik van video’s wordt een steeds populairder onderdeel van de online communicatiestrategie. Bewegende beelden trekken meteen de aandacht, zijn persoonlijker en kunnen beter een gevoel overbrengen. Een film of video laat letterlijk meer zien dan statische foto’s. Met name op social media wordt video content snel gedeeld. Hiernaast stijgt je vindbaarheid in zoekmachines zoals Google door het gebruik van video.

Video krijgt op social media een steeds belangrijkere rol
De verschillende social media hebben de kracht van video al ontdekt en zorgen voor een laagdrempelige toepassing. Op Facebook kun je zelf video’s plaatsen met of zonder een call- to action link en via Instragram kun je korte video’s opnemen en bewerken.

Video wordt meer gedeeld dan tekst en foto’s. Hierdoor geeft video een groter bereik dan een geschreven bericht of een foto. Door de video’s op verschillende online platforms te plaatsen met een duidelijke verwijzing naar jouw website verbeter je de vindbaarheid binnen zoekmachines zoals Google. Hiernaast klikken mensen eerder op een video dan op een tekstbericht in Google.

Het maken van een succesvolle video
Een succesvolle video start met een helder concept! Ook hier is het startpunt; ken je doelgroep en zorg voor een relevant verhaal. Ga dan kijken welke kanalen je moet inschakelen om deze doelgroep te bereiken. Dit is het uitgangspunt voor het type video dat je maakt. Wordt het een korte promo die naar een webpagina leidt, een inspirerende uitnodiging op Facebook of een aanbeveling van een tevreden klant op je eigen website?

Beter in Beeld met filmbeeld.com
Filmbeeld.com maakt doelgerichte videoproducties en is onderdeel van Beeldvang creatieve communicatie met meer dan 20 jaar ervaring. Meer informatie vindt u op www.filmbeeld.com.