Vijf nieuwe websites
in één klap!

LVO Weert maakt onderdeel uit van de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO). LVO Weert verbindt de Philips van Horne, Het Kwadrant en Het College Weert en BRAVO! College Cranendonck.
Stuk voor stuk oude bekenden van Beeldvang.

Voor het College Weert, Bravo College Cranendonck en onlangs voor de Philips van Horne mochten wij immers een nieuwe huisstijl ontwikkelen. Hiernaast hebben wij enkele jaren geleden de websites voor de verschillende scholen gerealiseerd. Deze websites voldeden niet meer aan de wensen en de werkwijze van nu. Tijd dus voor een update!

Klik op een mobiel om naar de website te gaan!

Een “Multisite”

Om tot een goed eindresultaat te komen zijn we gestart met enkele verkennende gesprekken waarvoor scholieren, ouders en docenten waren uitgenodigd. Van hieruit zijn de wensen en eisen opgenomen als uitgangspunt voor de ontwerpen.

Snelheid, veel beeld, makkelijk zoeken en mobile first waren enkele kenmerken. Hiernaast namen we de uitdaging aan om een “Multisite” te maken waarin diverse websites vanuit een centraal systeem beheert kunnen worden.

Meer weten over succesvol webdesign?

Technische uitdaging

Het maken van een centrale beheeromgeving voor de verschillende websites heeft vele voordelen voor de aangesloten scholen. Zo kan één beheerder meekijken met de aanpassingen op de verschillende websites en kunnen algemene zaken centraal geregeld worden. Bijkomend voordeel is dat de kosten voor realisatie aanzienlijk lager liggen. Het “overpompen” van de oude content naar de nieuwe responsive vormgeving was een grote technische uitdaging die de nodige tijd heeft gevraagd.

Het resultaat zijn 5 nieuwe responsive websites werkend binnen een beheerstructuur waarbinnen met diverse mensen gewerkt kan worden. Zo is LVO Weert ook online weer bij de tijd.

 

Bekijk ook deze projecten

Domein Laurabos | Een nieuw online gezicht

19 november 2021

Phoenix Cultuur | Website

17 maart 2020

Kindcentrum Kansrijk | Social media en website

13 augustus 2021

De kracht van verbeelding werkt voor iedereen.     Ook voor u?