3 scholen, één communicatieaanpak!

De 3 scholen voor voortgezet onderwijs in Weert zijn goed in samenwerken en versterken elkaar. VMBO school het Kwadrant, Mavo en Havo aanbieder Philips van Horne en het College voor VWO onderwijs presenteren zich gezamenlijk aan de basisscholen in de omgeving. In overleg met Beeldvang werd een voorlichtingscampagne ontwikkeld om de 8e-groepers en hun ouders te informeren. Er werden open dagen georganiseerd en voorlichtingsmateriaal vervaardigd. Hierbij werd de eenheid in diversiteit  benadrukt. De basisschool leerlingen konden hierdoor makkelijk de 3 scholen vergelijken en de school kiezen die het beste bij hun past.

Aansprekende en inspirerende films

Dat je de jeugd het beste met vlotte filmpjes weet te boeien is bekend! Daarom werd per school een korte filmimpressie gemaakt die de kenmerken en de sfeer van de school in beeld brengt. Natuurlijk zijn de films het hele jaar bruikbaar.

Één techniek, 3 websites

De samenwerking tussen de 3 scholen gaat veel verder dan de gezamenlijke voorlichting. Buro Beeldvang heeft voorgesteld om ook in de online communicatie samen te werken. De voordelen zijn de eenheid in uitstraling met behoud van eigen identiteit, efficiënt omgaan met algemene informatie, gemak in het beheren door gebruik van dezelfde techniek en vooral lagere kosten door eenmaal te ontwikkelen en meerdere malen toe te passen. Inmiddels zijn er 5 responsive websites vanuit hetzelfde systeem gemaakt en de 6e is in ontwikkeling.

Meer weten over het maken en beheren van een goede huisstijl?

Bekijk ook deze projecten

LVO | 5 Nieuwe websites

1 juni 2018

BRAVO College | Merkverhaal, huisstijl & Website

28 oktober 2015

Het College Weert | Huisstijl & Website

2 februari 2015

De kracht van verbeelding werkt voor iedereen.     Ook voor u?