Skip to main content

Is uw website al gereed voor mobiel? Een ‘must’ voor 2015!

Door: 29 april 2015april 30th, 2015Technews

Google kent een hogere ranking toe aan websites die geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten. Deze sites komen dus hoger in de zoekresultaten. Deze belangrijke aanpassing in het algoritme van Google is per 21 april dit jaar ingegaan. U doet er dus goed aan om uw website te laten optimaliseren! Maar er zijn nog meer redenen om uw website mobiel vriendelijk te maken. Enkele feiten die er niet om liegen:

Er zijn in Nederland inmiddels evenveel smartphone- als laptopgebruikers en het aantal mensen met een tablet is gelijk aan het aantal mensen met een desktopcomputer. Er is één belangrijk verschil: het aantal laptops is stabiel en het aantal desktops daalt, terwijl de verkoop van mobiele devices al jaren achtereen fors stijgt. Wereldwijd worden websites inmiddels vaker bezocht via een mobiel apparaat dan via een computer. In Nederland ligt het percentage mobiel gebruik op ongeveer 60 procent. Inmiddels beschikt ruim driekwart van de Nederlanders (zo’n 12.6 miljoen inwoners) over een smartphone.

Uit de M-commerce Monitor 2013-2 blijkt overigens dat er een enorme toename is in de online aankopen via mobile devices. In 2012 was deze omzet nog € 560 miljoen, in 2013 is dat al gestegen naar € 1,3 miljard. Dat is meer dan een verdubbeling! Het aandeel dat via de smartphone aan producten en diensten wordt gekocht, ligt nu op zo’n 30%, dus op bijna € 400 miljoen. Het wordt in de komende jaren natuurlijk met name interessant om de ontwikkelingen van de smartphone te volgen! Doe er uw voordeel mee!

Test hier gratis of uw website al gereed is!
www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly

Niet gereed voor mobiel? Bel Buro Beeldvang voor een vrijblijvend advies.
Tel. 0495 – 544893

Geef jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.