‘Internettende ouderen in Nederland zitten steeds vaker op Facebook’

Door: 2 februari 2015Geen categorie

Ouderen die geregeld online zijn, gebruiken steeds vaker Facebook. Dat zou blijken uit een enquête onder ongeveer 10.000 Nederlanders door marketingonderzoeksbureau Newcom. Ook het aantal 65-plussers dat Twitter gebruikt, stijgt nog altijd.

Het aantal respondenten tussen de 65 en 79 jaar die Facebook in het afgelopen jaar zijn gaan gebruiken, steeg met 23 procent ten opzichte van 2014. Het aantal 80-plussers op Facebook steeg met 10 procent. Daarmee groeit het gebruik van Facebook bij ouderen nog altijd flink. Er kwam bovendien volgens Newcom 29 procent 65-79-jarigen bij op Twitter.

Over de hele groep respondenten is het gebruik van Facebook gestegen. Zo steeg het aantal dagelijkse gebruikers van Facebook met 8 procent ten opzichte van 2014, wat geëxtrapoleerd naar alle Nederlanders uitkomt op 6,6 miljoen. Op basis van de enquête schat Newcom het aantal dagelijkse gebruikers van Google+ hoger dan het aantal YouTube-gebruikers.

Over de hele linie verliest Twitter aan populariteit onder de respondenten. Het aantal dagelijkse gebruikers liep terug van 11,4 procent naar 7,6 procent, waarmee Twitter sinds de vorige enquête een derde van zijn gebruikers zou zijn kwijtgeraakt. Newcom heeft de enquête gehouden onder iets meer dan 10.000 respondenten, die zichzelf konden aanmelden. Het marketingonderzoeksbureau claimt dat de groep respondenten representatief is voor alle internettende Nederlanders, maar onderbouwt dat niet met cijfers.

Bron: Tweakers.net

Geef jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.