Skip to main content

Kunstzinnig speelobject Weert

Door: 9 april 2018februari 26th, 2020Algemeen

Speciaal voor kinderen ontwikkelde Beeldvang in samenwerking met de vereniging van Vastgoedeigenaren een plan om plekken waar veel mensen langere tijd verblijven te voorzien van speelobjecten. Het object moet verrassen, gebruikt kunnen worden, moet je een glimlach bezorgen en moet schreeuwen om een fotomoment.

Wat heeft de binnenstad van Weert te bieden aan bezoekende kinderen?

Nu inwoners vergrijzen, de winkelpanden vaker leegstaan door de toename van online shoppen en de belangstelling voor wonen in het centrum weert toeneemt staan de functies van de binnenstad onder druk. Nieuwe bewoners en consumenten vragen iets anders en gedragen zich anders. Beleving en betekenis spelen een voorname rol. Steden en winkelcentra zullen hun identiteit opnieuw moeten definiëren. Door bewoners en bezoekers te verrassen, aandacht te geven, verwennen en te belonen, in te spelen op nieuwe behoeften en veranderd gedrag, kunnen ze een persoonlijke verbinding met hen aangaan en van de binnenstad een beleving maken. Toegepaste kunst en cultuur kunnen hierin een belangrijke rol spelen.

Hartje Weert

Het eerste object dat Beeldvang ontworpen is wordt pal naast de Martinuskerk op de Oude markt gerealiseerd. Een ideale plek in “hartje” Weert voor een object dat letterlijk “hartje” Weert verbeeld.
De gemeente heeft het plan omarmd en onderdeel gemaakt van de vergroening en verlevendiging van de binnenstad. De kosten voor realisatie worden gedeeltelijk door de vereniging voor vastgoedeigenaren ter beschikking gesteld.