JobRotary

Nieuwe positionering voor JobRotary Nederland

JobRotary is een onderdeel van Rotary, een wereldwijde service-organisatie die zich inzet voor een betere samenleving. JobRotary biedt vrijwillige en kosteloze ondersteuning en begeleiding aan werkzoekenden in Nederland, als aanvulling op de hulp van organisaties zoals het UWV en de gemeente. Met 131 aangesloten Rotaryclubs en meer dan 2500 begeleide werkzoekenden, speelt JobRotary een cruciale rol in het ondersteunen van mensen bij het vinden van passend werk.

Een nieuwe koers, een nieuw merk

Oorspronkelijk richtte JobRotary zich op oudere werkzoekenden. Echter, de veranderende samenleving en arbeidsmarkt vroegen om een herziening van de dienstverlening. JobRotary besloot zich voortaan te richten op een bredere doelgroep, passend bij de ondersteuningsvragen van vandaag en morgen. Beeldvang werd ingeschakeld om deze nieuwe positionering vorm te geven en te begeleiden – een boeiende merkuitdaging voor deze sympathieke serviceorganisatie.

Inspirerende merksessie

Het merktraject begon met inspirerende merksessies waaraan vertegenwoordigers uit heel Nederland deelnamen. Door de leeftijdsgrens los te laten, kan JobRotary nu inspelen op de diverse ondersteuningsvragen van uiteenlopende doelgroepen. De kern van JobRotary blijft echter hetzelfde: persoonlijke en betrokken begeleiding naar werk, geheel vrijwillig, kosteloos en onafhankelijk. De jarenlange ervaring en het uitgebreide landelijke netwerk van JobRotary vormen de basis van de nieuwe communicatiestrategie en moderne uitstraling.

Communicatietools

Het nieuwe merkverhaal, met de titel “Jouw werkgeluk, onze beloning”, is vertaald naar een frisse huisstijl en diverse communicatietools. Deze tools zijn ontworpen om door de aangesloten clubs te worden gebruikt, waardoor de bekendheid en werkwijze van JobRotary snel en effectief kunnen worden versterkt. Beeldvang biedt deze middelen aan via de JobRotary-website, zodat ze gemakkelijk toegankelijk zijn voor alle deelnemers.

 

Daarnaast verzorgt Beeldvang diverse (social) media campagnes, nieuwsbrieven en (video)testimonials om de naamsbekendheid van JobRotary verder te vergroten. Deze campagnes en testimonials tonen de impact en successen van JobRotary, waardoor zowel werkzoekenden als potentiële vrijwilligers en partners worden geïnspireerd.

Je merk versterken?

Dat doen we in ons merkatelier in Weert. Neem contact met ons op, dan kijken we hoe we jouw organisatie onweerstaanbaar maken.

Ook interessant

Menswel_mockup omslagafbeelding
Menswel
Merkontwerp| Merkcommunicatie
IRS Robotics video omslagafbeelding
IRS Robotics
Merkcommunicatie
OML Jubileum video omslagafbeelding
OML
Merkcommunicatie

Meer weten over dit project?

Hans vertelt er graag meer over. Neem contact op via hans@beeldvang.nl of bel +31(0)495 54 48 93.

Deze website maakt gebruik van cookies voor functionaliteit en analyse. Lees de privacy-policy voor meer info.